Vícesložkový protein fermentovaný (fermentační technologie)

V této kategorii naleznete Vícesložkový protein fermentovaný (fermentační technologie).

VÍCESLOŽKOVÝ PROTEIN - V této kategorii naleznete tzv. vícesložkový protein, které obsahují bílkoviny z dvou a více zdrojů. Tyto proteinové přípravky s kombinují proteiny z různých zdrojů.

Nejčastěji bývají nakombinovány syrovátkové bílkoviny (různě technologicky zpracované), další produkty pak kombinují rostlinné proteiny (dýňový protein, konopný protein, rýžový protein apod.).

Fermentace (fermentační technologie) je 100 % přírodní proces, při kterém jsou jednotlivé aminokyseliny vytvářeny prostřednictvím řízených enzymatických pochodů, ze zdrojů, jako je například maniok nebo třtinový cukr. Z této primární suroviny pak navazující enzymatickou reakcí vznikají jednotlivé aminokyseliny v čisté L-formě.

Hlavní výhodou fermentace, při níž je používán princip výše popsané biosyntézy, je 100 % čistá a pro tělo nejlépe využitelná L-forma (L = levotočivá forma) jednotlivých aminokyselin bez zatěžujících příměsí a reziduí nežádoucích D-forem (D = pravotočivá forma).

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.