Sójový lecitin

Ačkoliv se nejedná o základní živinu, přináší konzumace sójového lecitinu řadu zdravotních výhod. Chrání buňky tím, že usnadňuje pohyb tuků, odpadů, živin a iontů uvnitř buněk a ven z buněk, přičemž udržuje jejich pevnou strukturu a tudíž pevný tvar.

Urychluje rozklad tuků a v důsledku toho může zrychlovat metabolismus a přispívat tak k přirozenému hubnutí. Také pomáhá tuk rozpouštět, takže se nehromadí v tepnách. Snižuje hladinu LDL „špatného“ cholesterolu a snižuje riziko kardiovaskulárních onemocnění, jako je ateroskleróza. Cholin, hojně obsažený v sójovém lecitinu, může pomoci zlepšit kognitivní funkci, podpořit vývoj mozku a zlepšit zachování paměti, včetně možných zlepšení u Alzheimerovy choroby, demence, amnézie a další.

Také může mít pozitivní účinek na játra tím, že pomáhá vyplavovat toxiny a zabraňuje hromadění tuků. Vhodný je také pro osoby držící bezlepkovou dietu, protože je vyroben ze sóji, za bezlepkový se považuje.

Zdroj: eFIA - etická fitness aliance

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.