Pšeničný slad

Pšeničný slad tvoří naklíčená a usušená zrna pšenice. Při vytváření sladu (sladování) se štěpí složité polysacharidy na jednoduché sacharidy.

Slad se používá nejčastěji k výrobě piva, limonád, cukrovinek nebo pečiva. Dle barvy a použití se dělí na jednotlivé typy:

Pšeničný slad – pivovarský – pro výrobu piva, povzbuzuje činnost kvasinek, zvyšuje stabilitu piva a pěny.

Pšeničný slad – pekařský diastatický – z potravinářské pšenice pro pekařské účely

Karamelový pšeničný slad – z potravinářské pšenice pro výrobu tmavých pšeničných piv a pro cukrárenství a pekárenství.

 Zdroj: eFIA - etická fitness aliance

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.