Nativní syrovátková bílkovina (Native Whey Protein)

Nativní syrovátková bílkovina je díky šetrnému zpracování nejhodnotnější dostupnou bílkovinou. Získává se přímou cestou z čerstvého mléka (ne ze syrovátky) pomocí mikrofiltrace a ultrafiltrace za teplot, které nepřekročí 10 stupňů Celsia.

Minimální znehodnocení bílkovin zajišťuje vysokou biologickou hodnotu, maximální obsah bioaktivních frakcí bílkovin (alfa-laktalbumin, laktoferin, imunoglobuliny a další), vysoký obsah esenciálních aminokyselin a cystinu.

Nativní syrovátková bílkovina obsahuje až o 16 % více leucinu (důležitý pro syntézu bílkovin) a přibližně o 40 % více cystinu (má silné detoxikační a antioxidační účinky) než klasicky zpracovaný syrovátkový protein. Jedná se o rychle stravitelnou bílkovinu, která se hodí především k užití po tréninku.

Zdroj: eFIA - etická fitness aliance

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.