Linalool

Rostlinný alkohol, vyskytující se v mnoha rostlinách (máta, skořice, konopí). V kosmetickém průmyslu působí zejména k maskování základních pachů a jako vonná látka, ale zároveň může chránit tělo před hmyzem po jeho přídavku do repelentu.

Je to ale i látka, která může být použita pro výrobu vitamínu E, který je znám svými antioxidačními účinky. Linalool může pomoci snížit řadu zánětů, díky jeho protizánětlivému účinku. Ovlivňovat může i svalové křeče či záchvaty. Zajímavý je i svým klidnícím vlivem na nervový a kardiovaskulární systém. Pro spotřebitele je také důležité, že tato látka je řazena mezi alergenní vonné látky.

Zdroj: eFIA - etická fitness aliance

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení