Kešu oříšky

Jsou to jedlé nažky tropického stromu Ledvinovníku západního. Původně pochází z Jižní Ameriky, později se rozšířil i do Asie.

Kešu oříšky jsou zdrojem hořčíku, vápníku, fosforu, draslíku, selenu a železa. Obsahují bílkoviny i vlákninu. Díky karotenoidům mají pozitivní vliv na oči, sliznice a kůži, posilují nervovou sestavu, mírní deprese, regenerují buňky.

Mají vysoký obsah nenasycených mastných kyselin řady n-3, které jsou důležité pro správné fungování očí, mozku a zdravé srdce a cévy.

Obsah nutrientů na 100 g:

Nasycené mastné kyseliny 8 g

Polynenasycené mastné kyseliny 8 g

Mononenasycené mastné kyseliny 24 g

Sodík 12 mg

Draslík 660 mg

Sacharidy 30 g

Vláknina 3,3 g

Cukr 6 g

Bílkoviny 18 g

Vitamín C 0,5 mg

Vápník 37 mg

Železo 6,7 mg

Hořčík 292 mg

Zdroj: eFIA - etická fitness aliance

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.