Jojoba (Zimostráz čínský)

Vzrostlý keř se zelenožlutými květy. Plodem je tobolka s jedním až třemi semeny. Ze semen se získává vosk (často označovaný jako jojobový olej), který má uklidňující účinky. Je bezbarvý, bez zápachu, rychle se vstřebává a při pokojové teplotě je tekutý.

Olej má také blahodárné účinky na pleť i vlasy. Má omlazující účinky a vyhlazuje drobné jizvy. Jojobový olej je velmi trvanlivý, proto se s oblibou používá do kosmetických přípravků. Je bohatý na mono nenasycené mastné kyseliny, provitamin A a antioxidační vitamin E. Jojobový olej se nesmí užívat vnitřně.

Zdroj: eFIA - etická fitness aliance

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.