DL-alfa-tokoferyl acetát

Jedna z forem vitamínu E, ester kyseliny octové a tokoferolu, který je často využívaný jako alternativa k čistému tokoferolu, protože je považován za stabilnější a méně kyselý.

Díky foto-protektivním vlastnostem (ochrana proti škodlivému UV záření ze slunce), je nejčastěji používanou formou vitamínu E právě v přípravcích na ochranu proti slunečnímu záření a péči o pokožku. Tato funkce také může pomoci snížit riziko vývoje rakoviny kůže v důsledku nadměrné expozice slunce.

Dále podporuje hojení ran, zpevňuje bariérovou funkci pokožky a snižuje transepidermální (pokožkové) ztráty vody. Pro jeho antioxidační, anti-stárnoucí, zvlhčující, protizánětlivé a lepší SPF vlastnosti je acetát ceněn nejen v kosmetické péči, ale i jako doplněk stravy. Při perorálním použití může pomáhat při léčbě a prevenci nedostatku vitamínu E.

Zdroj: eFIA - etická fitness aliance

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.